Menu Sluiten

Missie en Visie

dsc_0103-2Handbalschool Haaglanden stelt zich ten doel om het jeugdhandbal in de regio, over de gehele breedte, naar een hoger niveau tillen. De handbalschool biedt elke jeugdhandballer de kans om, op zijn of haar niveau, extra training te volgen. 

Voor Iedere deelnemer wordt er serieus gekeken hoe deze zich het beste kan ontwikkelen. Hiervoor heeft Handbalschool Haaglanden voor alle talenten een talentencentrum (PLUS-groep – 13 tot en met 16 – of Segbroek-groep -vanaf brugklas-) en voor alle overige deelnemers een ontwikkelingscentrum (Leidschenveen, Loosduinen en Westland -10 tot en met 16 jaar -). De opleidings- en handvalvisie van het Nederlands Handbalverbond (NHV) zijn richtingsbepalend voor het opleidingsprogramma van de Handbalschool Haaglanden.

De Handbalschool Haaglanden wilt graag dat deelnemers doorstromen vanuit het ontwikkelingscentrum naar het talentencentrum. Dit wordt bereikt door bij het ontwikkelingscentrum individueel gerichte training te geven vanaf een jonge leeftijd. 

Handbalschool Haaglanden is niet verenigings- gebonden en richt zich op het individu en niet op een team. Handbalschool Haaglanden richt zich op jeugd van 10 tot en met 16 jaar. Waar, jongens en meisjes in verschillende jaargroepen samen trainen. Vanaf 16 jaar nemen de verenigingen de talentontwikkeling weer volledig over. 

Naast het trainen van handballers wilt Handbalschool Haaglanden ook de verenigingen ondersteunen. Trainers/ trainsters van verenigingen  zijn altijd welkom op de trainingen en er zullen trainers van de handbalschool Haaglanden met grote regelmaat gasttrainingen geven op de verenigingen.

Er zal in de toekomst geïnvesteerd worden in de samenwerking met handbalverenigingen en een aantal middelbare scholen in de regio Haaglanden. Handbalschool Haaglanden biedt de mogelijkheid voor talenten om school en handbal te combineren. Dit door de mogelijkheid om extra trainingen aan te bieden tijdens schooltijden. Trainers van verenigingen zijn altijd welkom om langs te komen en te kijken bij trainingen.